Спорт

„Свобода“ започна подготовка

Пещера.ФК“Свобода 2011“ стартира подготовката си за новия сезон. Първата тренировка бе за опознаване между новите треньори Спас Спасов и Васко Василев и новопристигналите футболисти. Преди първото занятие спортистите бяха надъхани от кмета Николай Зайчев, който им обеща пълна подкрепа, а в замяна ще очаква добри резултати. Целта е в края на сезона отборът да се качи в по-горната „В“ група.

svoboda-kmet

За разлика от миналата година, когато в отбора имаше около 6-7 футболиста от Пещера, днес техният брой бе 12. Това са:

Костадин Харизанов

Младен Манов – капитан на отбора

Тодор Делчев

Денис Кърджалиев

Шенол Яшаров

Динко Попов

Васил Йорданов

Димитър Чиков

Костадин Павлов

Алишан Янков

Янко Алексиев

Фланелката на „Свобода“ ще защитават и изявени имена от „Чико“/Бяга/ и „Балкан“/Варвара/.

Освен новите попълнения, новото е, че след известен период на стадиона отново има питейна вода, нов бойлер, ще се предприемат действия за цялостното подобрявае на условията. Това с усети още днес, когато тренировката премина на чисто новите тренировъчни врати.

novi-vrati

Три са основните спонсори на тима, коментира председателят на УС Атанас Чапаров. 22 000 лева са дали от „Биовет“, 7 000 лв. от „Винпром Пещера“, а общината до момента е дала на кбула 3500 лв.

Официалното представяне на отбора ще бъде на 13 август, когато на градския стадион в Пещера ще се изиграе контролен мач с отбора на Величково. Преди това пещерският тим ще има няколко контролни гостувания.

 

Коментари