Спорт

Свобода загуби

Пещера.С 3:1 Свобода загуби домакинския си мач срещу ЦСКА 1948. Почетното попадение за нашите отбеляза капитанът Явор Въндев в края на второто полувреме. Мачът бе прекъснат на два пъти от главния съдия, за да имат футболистите възможност да пият по чаша вода заради жегата. Срещата започна при температура от 32 градуса.

Двубоят не се размина и с "изпълнения" от страна на червените фенове, които се опитваха да влязат в конфликт с привърженици на Свобода, които симпатизират и на ЦСКА, което играе в А група. о по-сериозни проблеми не се стигна заради сериоцното присъствие на полицаи и охрана.

Георги Мечечиев, треньор

След края на мача треньорът на пещерци Георги Мечечиев сподели, че е доволен от отбора с оглед на това, че той е съставен от футболисти, които работя и тренират три пъди седмично. Останалите отбори тренират всеки ден, имат по-голям бюджет, но въпреки това се справяме, категоричен бе наставникът.

„Надявахме се, че можем да вземем нещо от този мач, но не успяхме. Футболистите могат и повече, аз изисквам нови неща от тях, които започваме да правим“, добави още Мечечиев.

Срещата се изигра пред погледа на областния управител Стефан Мирев и кметът на Пещера Николай Зайчев.

След втория кръг Свобода е с актив от 1 точка, който отрежда на тима 10-то място в Трета югозападна лига. В следващия кръг пещерци ще гостуват на Рилски спортист/Самоков/.

 

Коментари