Институции Култура Общество

Сборникът с творбите от „Пещерските будители 2020“ вече е издаден, днес идва в училищата

Написано от Пещераинфо

Сборникът с литературните творби на всички участници в първия конкурс посветен на „Пещерските будители 2020“ вече е издаден, съобщиха от издателство „Беллопринт“ в Пазарджик.

Спомоществовател и инициатор за провеждането на общинския конкурс, който се проведе в навечерието на Деня на будителите – 1 ноември, е „Биовет“ АД.

Сборникът е с тираж от 300 броя, като освен за участниците са предвидени и бройки за местното читалище и читалищата в Капитан Димитриево и Радилово, училищните библиотеки, Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик и НБ“Св.св. Кирил и Методий“ в София.

Творбите на участниците са разположени на 80 страници, а освен есетата, стиховете и биографичните справки за възрожденците, могат да бъдат видени и наградените рисунки от първото издание на конкурса, както и част от портретите нарисувани от участниците.

В надпреварата с награден фонд над 2000 лв. се включиха общо 69 ученици на възраст от 1-12 клас, от всички общински школа.

В понеделник сборникът ще стигне до всички училища и читалищата на община Пещера, а след отпадането на извънредната епидемична обстановка на 31 януари, ще бъде организирано и представяне на сборника в присъствието на участниците и техните семейства.

Припомняме, че още през декември в ХГ „Проф. Веселин Стайков“ в Пещера бе организирана и самостоятелна изложба с рисунките на участниците в конкурса. Ще можете да ги видите отново и по време на представянето на сборника.

Коментари