Общество

Самодейците си спретнаха купон за празника

 

Пещера.С много настроение, музика и положителни емоции самодейците към НЧ „Развитие-1873“ отбелязаха 1-ви Март- Деня на самодееца. Групите за народни песни и танци,за стари градски песни, създадоха невероятно усещане за празник със своите музика, танци и песни в голямата зала на ресторант „Перистера”.

Ръководството на читалище „Развитие“ благодари на всички самодейци за всеотдайността и участието във всички мероприятия!

Освен това секретарят на читалището Мария Златкова връчи специални грамоти на своите самодейци,които тази година навършват съответно 70,75 и 80 години!

Денят на самодееца е един чудесен празник за хората, които не жалят време и сили за да работят за запазването на българската традиция и култура.

Само един самодеец  може да постоянства в репетиции, след тежък работен ден , при грижите, които всеки човек има. И този труд да е посветен на едно чувство – чувството на удовлетворение, че със своето изкуство самодееца радва околните.

Поздрави към самодейците с поздравителен адрес отправи председателят на ОбС Пещера Анастасия Младенова, а от името на кмета Георги Козарев, приветствие отправи секретаря на Община Пещера Николай Гълъбов.

Коментари