Общество

Сайтът на FLIRT водка е „Най-добрият продуктов сайт” на 2012 г.

Пещера.  Общо три награди получи марката в рамките на Web Awards 2012

FLIRT водка спечели три престижни награди в тазгодишното издание на престижния конкурс Web Awards 2012, българските награди за уеб дизайн и уеб базирани приложения. Новият сайт на водката стана фаворит в категорията „Професионални награди” за „Най-добър продуктов сайт” на 2012 г. Освен това отличие, FLIRT водка бе отличена и в категорията „Маркетинг награди” за „Кампания в социални мрежи” и „Приложение в социални медии”. 
Награда: Най-добър продуктов сайт на 2012 г. 
Сайтът www.vodkaflirt.com бе разработен съвместно с агенция eDesign, която бе определена за „Уеб агенция на годината”. Разработването на сайта отне близо 2 месеца, a в него са използвани всички видове модерни технологии: Flash, HTML5, CSS3, AJAX, 3D, Video motion и др. Впечатляващата визия и множеството функции на сайта го правят изключително интересен за всеки посетител. Така любителите на водката могат се запознаят по различен и вълнуващ начин с производството, историята и продуктовите характеристики на най-продаваната марка водка в България. 
Експертите определят сайта като съвременен, динамичен, дизайнерски, стилен. В него е заложена комбинация от 3D графики, Flash анимации, видео, снимки и илюстрации, представени в общо 10 илюстрации на интересни коктейли с водка; 1 минутно видео представяне на марката; завладяващи 3D визуализации на бутилките.
Страницата на FLIRT водка бе лансирана и представена чрез мащабна интернет базирана кампания. Тя бе интегрирана във социалните мрежи, а по-голямата част от промотирането й се реализира именно чрез Facebook. Кампанията по лансиране на сайта бе съставена от банер кампания; разработка на Facebook приложения и SEO кампания. 

Награда: Кампания в социалните мрежи
Кампанията на FLIRT водка във Facebook стартира на 20-ти декември 2011, като целта и бе изграждането на голяма фенска аудитория в социалната мрежа. Тя грабна вниманието на журито с -цялостната си концепция, изцяло обвързана с новата криейтив платформа на марката; с техническото си изпълнение; с резултатите, които постигна. При стартиране на кампанията, фен страницата на FLIRT водка имаше около 1000 потребителя. В резултат на кампанията общо 35 000 нови фена станаха част от страницата и то в рамките на по-малко от два месеца, а до края на пет месечния период те станаха над 50 000. Активностите по кампанията бяха разделени на 5 етапа. 
За да привлече повече фенове и последователи на марката, бе изградено интересно приложение/игра с името „Детектор на истината”, въплътен и в рекламната стратегия на марката. След това бе пусната секция „FLIRT Inside“, в която бяха добавяни видеоклипове и снимки, връзка на секции от новоизградения сайт на FLIRT водка с Facebook страницата на марката. Бе изградено и приложение за летния сезон с името „FLIRT Shaker“, което е концептуално свързано с една от секциите на интернет страницата на водката. 

„Детектор на истината”: http://www.facebook.com/flirtvodka/app_331289356900488
„FLIRT Shaker“: http://www.facebook.com/flirtvodka/app_343883492345508

Награда: „Най-добро приложение в социални медии“
Приложението „Детектор на истината” получи заслужено голямата награда в тази категория. Концепцията бе да се създаде виртуален полиграф, чрез който онлайн потребителите да се забавляват. Играта е реализирана на Flash, с цел създаването на по-добра атмосфера и по-интересен геймплей. За по-голям ефект към приложението са добавени ефектни анимации и звуци. 
Механизмът беше улеснен, но изключително успешен – всеки ден на участниците в играта се задават провокативни въпроси. (например: „Вярно ли е, че профилната ти снимка във Facebook е разкрасявана на Photoshop“?). Всеки отговор се публикува на стената на участника, но насочен като въпрос към приятелите му. (Казвам ли истината или не? Отговорих на въпроса „Вярно ли е, че профилната ти снимка във Facebook е разкрасявана на Photoshop“ с НЕ). При клик върху поста, приятелите имат възможност да оценят отговора на участника, посочвайки дали това е истина или не. По този начин те се превръщат в своеобразен детектор на лъжата. Ако броят на приятелите посочили „истина“ е по-голям от тези посочили „лъжа“, участникът получава точки, като победителите в играта се определят на база на седмична класация.

Коментари