Общество

Сагата по регистрацията на две кучета

Написано от Пещераинфо

                                            
Вече съм горд собственик на талончета с номера 94В-369-1 и 94В-369-2 , което ще да рече ,че съм заплатил дължимата си такса за притежание на домашни любимци / кучета / .

Само дето докато стигна до там да платя 30 лева / 2х15 / налог , си „ видях роднинките“ при положение , че имах и любезното съдействие на г-жа Анева / благодаря за което / .Цялата процедура / според общината / не отнема много – на мен с помощ – 1 час и 20 минутки … Не броим колко пъти се качих от фронт офиса до последния етаж и обратно , може би към 5-6, нооо … така е като имаш куче, интересното обаче е друго в „Декларацията“ за регистриране се крие разковничето … писана е явно от някой , който си няма хал – хабер от ветеринарни документи , там има например номер на паспорта , който обаче не притежава нито един ветеринарен документ, има дата на издаване, но това също не фигурира в документите … За разлика обаче от това НЕ фигурират графи като име на кучето, като пол на кучето, като лекуващ лекар, като цвят, като дата на раждане, номер на татуировка, бар код на микрочип …

Но и това не е най-голямото зло … нищо, че на автомобила ми данъка е 8.90 лв. И си знам общинските паркинги и т.н. – на куче по 15 лв. А на въпросите ми „ Към кого да се обърна за да ми обясните къде са маркираните маршрути, който трябва да са обезпаразитени, къде са кошчетата за кучешки отпадъци, понеже не мога да изхвърлям екстременти в в кош за битов отпадък – и за това има глоби, защо няма да ми издаде общината медалиони за притежание – никой не успя да ми даде отговор :… питай г-жа Анева … питай еколозите … питай едва ли не св. Петър но не и нас … ние само ще ти приберем парите ще ти се усмихваме вежливо , но и ние не знам какво правим тук, но пък сме в канцелария по 3-4 на гъсто като сардели и вие/данъкоплатците/ ни плащате за това.

В заключение само ще кажа ,че се радвам, че идват нови избори, дано народа се отрезви малко поне … Дано накрая се огледа администрацията как са го направили по-големите градове – например Бургас / с алеи за разходка , с еко-патрули , със специализирани контейнерчета почиствани редовно от същите еко-патрули / . Е, моята сага за тази година приключи – все пак всички ние трябва да плащаме налози и данъци в опит да променим всичко към по – добро , понеже така е редно, въпроса обаче е – Кога ще се промени административното невежество, тромаво обслужване / понеже където се работи фронт офис, каса са общо 3 жени, които си гледат работа и своята и чуждата, на всички онези „ наши хора“ по канцелариите, кога ще получим това за, което плащаме ???

 

Веско Кръстанов

 

Коментари