Институции Криминално

Рецидивистите се превръщат в проблем

Пещера.  В Районно Управление- Пещера през 2015г. са регистрирани 296 извършени престъпления, отчете пред ОбС – Пещера Ангел Пехливанов от местното полицейско управление.
Миналата година на територията на общините Пещера, Батак и Брацигово не е извършено нито едно умишлено убийство, има регистриран 1 опит за такова.
През 2015г. е регистриран 1 случай за незаконно отнемане на автомобил. В същото време има 144 престъпления срещу собствеността, като през 2014-та година те са били 213.
24 икономисчески престъпления през 2015-та отчетоха от полицията.
През изминалата година са станали 82 пътно-транспортни произшествия, от тях 9 тежки с 1 загинал. 2256 са констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата. Само 6 са служителите на Пътната полиция,които обслужват трите общини. Пехливанов призна пред съветниците, че има много сигнали за шофиране с превишена скорост в града, но в момента има недостиг на кадри.
Като заключение от отчета стана ясно, че престъпността на територията на РУП Пещера се утежнява от повишената активност на рецидивистите. Оформя се контингент от лица с тежка престъпна биография,за които престъплението е единственият източник на доходи и средства за живот.

Коментари