Общество

Рекорден брой участници във второто издание на „Пещерските будители“

Вивиан Костадинова, ПГХВТ
Написано от Пещераинфо
124 са участниците във второто издание на конкурса за литуратура, изобразително изкуство и фотография „Пещерските будители 2021“. Той се организира от „Биовет“ АД, за училищата от община Пещера и е посветен на 1 ноември, Деня на народните будители. Целта на конкурса е да се събуди интересът на децата към родния край. Миналата година участниците бяха 69, а темата бе посветена на възрожденските местни будители.
Конкурсът се провежда в три възрастови групи, като за победителите „Биовет“ АД осигурява награден фонд от над 2000 лв.
Вчера бяха събрани конкурсните работи от трите раздела, а журито каза тежката си дума относно представените текстове, рисунки и фотографии. Церемонията по връчването на наградите ще се състои идния понеделник, от 11 ч. , в крепостта Перистера. Причината е, че преподавателите от пещерските училища избраха участниците да работят по темата „Крепостта Перистера – минало и настояще“.
В резултат на това можем да заявим, че имаме много наградени в разделите за изобразително изкуство и фотография, изключително добри творби има и в литературния раздел. По време на церемонията всеки от участниците ще получи грамота и сборник с конкурстните работи. Церемонията ще бъде заснета от професионален фотограф, а след това всеки от участниците ще получи копие на електронен носител, съобщиха организаторите от „Биовет“ АД.

Коментари