Избори Политика Региона

Реални решения за България

“Реални решения” за България е слоганът на ГЕРБ за парламентарните избори.  Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на представянето на водачите на листите на ГЕРБ. По думите му, предстои сериозна битка за реалните решения за България. “Едно е да искаш, второ е да можеш, трето и четвърто е да го направиш. Нужна е стабилност, прогнозируемост и реализъм. ГЕРБ знае какво може и как да го направи”, подчерта Борисов.

„Разбира се, че виждате и ние вървим по модата. Адмирали, летци, изстребители, генерали. Търсих кавалерист, но не намерих“, коментира Борисов  състава на листите на партията и поясни, че от ГЕРБ са се старали да вървят в посоката на модерните решения. „Само за около месец време се видя, че държавата няма пилот. Слушах внимателно уважаемата г-жа Нинова, която днес зави, че не знае кой сменя висшата професионална фигура на МВР. Не знае още кой сменя областните управители, бордовете на летищата и пристанищата“, каза той и подчерта, че най-важният въпрос в момента е “Кой”. Бойко Борисов заяви, че след всяко правителство на БСП въпросът винаги е “Кой”.

По думите на лидера на ГЕРБ смяната на главния секретар на МВР Георги Костов е станала по криминален начин. „След един месец, ако спечелят изборите, да сменят всички. Ние бяхме толератни, бяхме доброжелателни. Омбудсман си направихме от БСП, само и само да има мир, да има стабилност. Какво получихме в замяна – тежък реваншизъм, опитаха се дори ревизии да правят. Оказа се всъщност, че няма нарушения. Сега ще им правят проверки на проверките“, допълни Бойко Борисов и обясни, че за пет дни служебното правителство е сътворило неправилни решения. „Не мога да си представя, че такива промени стават без партията-майка да участва. Ако не участва и е истина, това, което казват, аз съм убеден, че тежко ще бъдат манипулирани изборите“, посочи той. Според Борисов БСП могат да направят нещо като „Костинброд“ или да манипулират машинното гласуване.

„Ако бях се отказал да бъда водач на листи, щеше да се тълкува по същия начин, както г-жа Нинова разбра, че Делян Пеевски е водач на ДПС в Благоевград и изведнъж й се стори, че Благоевград не й харесва, защото “имали нови лица“, посочи Бойко Борисов. Той обясни, че този дебат от всички е щял да му е най-интересен да се чуе какво е станало. Председателят на ГЕРБ обърна внимание, че зам.-председателят на БСП Стефан Данаилов ще води на две места, а лидерът на партията Корнелия Нинова – само на едно.  По отношение на номерата на партиите в бюлетината Борисов попита защо БСП не са казали, че ДПС са преди тях.

Бойко Борисов представи основните акцентите в предизборната програма на ГЕРБ. “Прекратяването на бюрокрацията е много важно. Това се възприема много добре по време на срещите ни с бизнеса и реално може да стане”, каза Борисов. По думите му, ако зависи от ГЕРБ, ще има плосък данък. “Всяка цифра в програмата ни е реална – няма нито един лев сложен отгоре. Ще минем 1500 лева средна работна заплататова показват сметките, но зависи кой ще управлява. Всичко е изчислено при наше управление. Икономическият ръст падна до 2, 5% само за месец”, коментира лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов обясни, че ГЕРБ предвижда отпускането на 100 милиона за изграждане на физкултурни салони, където това е необходимо в страната.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че общият процент на новите лица в листите на ГЕРБ е 54 %. По думите му, в някои области процентът на новите лица варира между 75 и 80 %. „Направили сме всичко възможно тези нови лица да бъдат общественици“, каза той и подчерта, че кандидатите на ГЕРБ за народни представители имат активна гражданска позиция.

Цветанов обясни, че в предизборната кампания ГЕРБ  ще заложи на кръгли маси и на срещи с гражданите лице в лице. Той обяви, че от ГЕРБ ще направят всичко възможно да участват във всеки един медиен дебат, за да може истината да излиза наяве.

Общинският председател на ГЕРБ-Пещера и 3 в листата на партията в пазарджишка област Десислава Костадинова ще участва в откриването на предизборната кампания в Пазарджик на 26 март. В 12.00 часа тогава, в катедралния храм „ Успение Богородично“ кандидатите за народни представители  в 13 МИР, начело с водача Екатерина Захариева, ще присъстват на водосвет за здраве и успех, в предстоящите парламентарни избори.

 

Коментари