Общество

Пътуващата изложба стигна до ОУ „П.Р.Славейков“

Написано от Пещераинфо

Пътуващата изложба „Хората от моя роден град“ днес бе открита в ОУ“П.Р.Славейков“ в гр. Пещера. Наградените рисунки и фотографии от третото издание на инициирания и финансиран конкурс на „Биовет“ АД са експонирани на втория етаж на школото. 

„Уважаеми ученици и учители, щастлива съм да обявя това, че нашите възпитаници за поредна година са сред най-изявените деца в града. Училището ни се представи отлично в третото издани ена конкурса „Пещерските будители“ и говоря не само за учениците, които рисуваха и направиха фотографии, а и за тези от вас, които писаха по зададената тема.“ – каза г-жа Пенка Христоскова, директор на училището.

Тя посочи и това, че почти всички участници са били отличени още на официалната церемония по връчването на наградите от конкурса в ХГ“Проф. Веселин Стайков“.

„Инициативата на „Биовет“ намира все повече привърженици и вярвам, че в следващото четвърто издание на конкурса ще се включат още повече участници, което пък вдига и нивото на самия конкурс.“ – каза г-жа Христоскова.

Тя благодари на своите колеги – преподавателите по български език и литуратура, както и изобразително изкуство за положените усилия по организацията и обучението на децата за конкурса.

„Радвам се, че нашите ученици са най-талантливите и успяха да вземат призовите места в конкурса по фотография и рисунка.“ – заяви г-н Никола Руков, преподавател по изобразително изкуство в училището. Той поздрави всички възпитаници с успеха постигнат от тях.

На събитието присъстваше и писателят Костадин Ненков, който подари своя книга за художниците на Пещера на Рефет Косев. Поводът за тази индивидуална награда бе, че Руфет участва в конкурса „Пещерските будители“ с авторски портрет на г-н Ненков, той бе отличен в конкурса по фотография за своята творба.

Всички участвали в конкурса ученици получиха като подарък от „Биовет“ АД преносима памет, на която е качен запис от градската церемония на конкурса.

В тазгодишното издание на конкурса участваха над деветдесет ученици от общинските училища на Пещера, а ОУ“П.Р. Славейков“ е четвъртият домакин на традиционната пътуваща изложба.

Коментари