Институции

Пътуващата изложба от рисунки и фотографии на учениците от конкурса на „Биовет“ АД – „Пещерските будители – 2022“ бе посрещната в ОУ „Любен Каравелов“

Написано от Пещераинфо

Пътуващата изложба от рисунки и фотографии на учениците взели участие в третото издание на конкурса на „Биовет“ АД – „Пещерските будители – 2022“ днес бе посрещната в Обединено училище „Любен Каравелов“. Отличените с награди произведения могат да бъдат разгледани от всички ученици, родителите и педагогичския екип на образователното заведение. В продължение на седмица всички рисунки и фотографии бяха достъпни в ХГ“Проф. Веселин Стайков“, а за втора поредна година наградените творби ще бъдат експонирани в продължение на две седмици във всяко едно от общо седемте училища в Пещера. 

Общо тринадесет деца от ОУ“Л.Каравелов“ се представиха със свои произведения в трите раздела – „Литература“, „Изобразително изкуство“ и „Фотография“. Темата на надпреварата тази година бе:„Хората от моя роден град“, а децата писаха, рисуваха и снимаха известни свои съграждани.

Изложбата бе открита от директорката Вили Василева, която поздрави учениците за проявената от тях инициативност, а също така отбеляза, че тази година е най-силна от общо трите конкурса проведени до момента. „За първи път имаме двама ученици отличени с втора награда в раздел „Литуратура“, имаме в същия раздел трето място и поощрителна награда. Пощрителна награда има и в раздел „Изобразително изкуство“, а също така и трето място.“ – заяви г-жа Василева. „Горда съм с вашия труд и се радвам, че постигнахте тези успехи.“ – подчерта г-жа Василева. Тя благодари на ръководството на „Биовет“ АД за това, че определи духовността като важен елемент във възпитанието на младото поколение и създава предпоставки за успешно развитие на ученолюбивите чрез провеждането на конкурса.

„Вашите рисунки и писмени работи бяха високо оценени от журито и днес сме тук, за да връчим наградите на отличените ученици.“ – заяви Стефка Венчева, която е част от екипа на организаторите на междуучилищното състезание. „Близо деветдесет бяха участниците в конкурса, а вашето училище успя да се пребори за четири от големите награди. Това означава, че ако през следващата година вие сте още по-подготвени, имате шанс да спечелите и повече призови места. Писмените ви работи посветени на Манчо Макаринов и Серафим Тодоров бяха интересни за журито, което ги класира на второ място в раздела за „Литература“. От името на „Биовет“ АД изказвам благодарности за вашия труд. Благодаря и на вашите учители, на вашата директорка, защото тяхната помощ, знания и опит са изключително важни за вашата подготовка.“ – каза Венчева.

С второ място в раздела за „Литература“ са отличени Сашо Димитров и Сашо Батаклиев. Две са и третите места – за Сашка Здравчева, в раздел „Литуратура“ и Любка Димова в раздел „Изобразително изкуство“, а поощрителни награди получиха Емилия Асенова и Любка Димова.

Всички участници в конкурса получават и флаш памет със запис от церемонията по връчването на наградите, която се състоя на 1 ноември в ХГ“Проф. Веселин Стайков“.

Наградният фонд осигурен от „Биовет“ АД надхвърли 2000 лв. За първо място децата получиха ваучер на стойност от 150 лв., за второ – 100 лв., за трето – 50 лв., а за поощрителните награди – 30 лв. Оценяването на децата в конкурса бе направено от жури в състав: Цветана Чучева, Цветана Дашинова, Златка Златанова, Ивана Петкова, Драгомир Тетереков.

Списък на наградените участници от ОУ“Любен Каравелов“ в „Пещерските будители“ – 2022 г.

Втора възрастова група – 5 – 7 клас

Раздел „Изобразително изкуство“

Поощрителни награди:

Емилия Асенова, СУ“Любен Каравелов“

Трета възрастова група – 8-12 клас

Раздел: „Литература“

Второ място:

Сашо Димитров, ОУ“Любен Каравелов“

Сашо Батаклиев, ОУ“Любен Каравелов“

Трето място:

Сашка Здравчева, ОУ „Любен Каравелов“

Поощрителна награда:

Любка Димова, ОУ“Любен Каравелов“

Раздел: „Изобразително изкуство“

Трето място: Любка Димова, СУ“Любен Каравелов“

Коментари