Култура Общество

Пътуващата изложба „Крепостта Перистера – минало и настояще“ вече е в СУ“Св. Климент Охридски“

Написано от Пещераинфо

СУ „Св. Климент Охридски“ в Пещера днес стана второто училище – домакин на пътуващата изложба, с рисунки и фотографии, „Крепостта Перистера – минало и настояще“. Всички творби са създадени в рамките на инициирания и финансиран от „Биовет“ АД, втори общински конкурс „Пещерските будители“ 2021 г.

Най-добрите творби бяха отличени с парични награди още на 1 ноември, Денят на народните будители, когато се състоя церемонията по връчването на наградите в крепостта Перистера.

Възпитаниците на СУ „Свети Климент Охридски“ успяха да завоюват призови места в трите категории, в които имаха право да участват – литература, изобразително изкуство и фотография.

Общо 14 ученици от училището представиха свои творби, а наградени бяха: Нил Пехливан, Иван Карамитев, Радослав Якимов, Ивет Кузева, Веселина Мишеморова, Леа – Катрин Ринтелман, Селин Арнаудова, и Маргарита Дерменджиева.

„Най-напред искам да благодаря на ръководството на „Биовет“ АД за добрата инициатива, която поддържа знанията ни за миналото и настоящето на града.“ – заяви директорката на училището Павлина Шопова – Начкова по време на откриването на изложбата във фоайето на втория етаж на гимназията. „Аз искрено се надявам този конкурс да се превърне в традиция, благодаря на колегите – Нели Славова, Валентин Стоянов, Милена Балтаджиева, които подготвиха децата да се включат в конкурса и най-вече на децата, които участваха и спечелиха награди. Вие сте гордост за нас, благодарим ви!“ – каза още г-жа Начкова.

От името на ръководството на „Биовет“ АД тя получи и „Благодарствена грамота“, която ѝ бе връчена от представителя на „Биовет“ АД – Георги Щерев.

Той благодари за добрата екипна работа на педагогическия колектив и учениците, която се отблагодари с много призови места в конкурса.

Всяко от децата участвали в конкурса получи флаш-памет със запис на церемонията от крепостта Перистера и сборник с всички конкурсни работи. Те бяха събрани в книга и издадени от „Биовет“ АД.

Всяко училище вече е получило или ще получи екземпляри за училищната си библиотека. Сборникът може да бъде намерен и в читателския отдел на читалищната библиотека в „Развитие“.

Следващото училище, което ще приеме изложбата е ОУ“Патриарх Евтимий“, откриването е предвидено за 3 декември.

Коментари