Криминално

Прокуратурата със съобщение за случая, за който Пещераинфо информира

Написано от Пещераинфо

Както Пещераинфо първи съобщи, в нощните часове на 8 август е извършено мерзко престъпление, а днес от прокуратурата изпратиха информация за него:

Районна прокуратура–Пазарджик привлече като обвиняем К.К., на 61 г., за това, че на 08.08.2023 г. в гр. Пещера, обл. Пазарджик, влязъл в чуждо жилище, обитавано от 65-годишна жена, като употребил за това сила и деянието е извършено нощем – престъпление по чл. 170 ал. 2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

К.К. е обвинен, че на същата дата и място е извършил блудствени действия с пострадалата 65-годишна жена – престъпление по чл.150 ал. 1 от Наказателния кодекс. Той е обвинен и за това, че на същата дата и място се заканил с убийство на същата жена и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 август 2023 г., около 1,30 ч. през нощта е бил подаден сигнал на тел. 112, че в гр. Пещера, обл. Пазарджик, на улицата се намирала жена, която вика за помощ. На място са пристигнали полицейски служители, които установили 65-годишната пострадала. Те открили в дома й К.К. Той бил в нетрезво състояние. К.К. е задържан първоначално за срок до 24 часа по Закона за МВР. На жената е оказана помощ.

Обвиняемият К.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Коментари