Институции

Прогноза за времето до 7 февруари

Написано от Пещераинфо

В сряда все още ще вали в източната половина от страната, като валежите почти навсякъде ще са от сняг, а в югоизточните райони на места ще са значителни. В Западна и Централна Северна България ще е без валежи.

Вятърът от северозапад ще се усили. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните – между 1° и 6°. В четвъртък ще е ветровито, с променлива, по-често значителна облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг. В петък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад, в Източна България след обяд – от югозапад.

Облачността ще е разкъсана, над много райони до предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат с 4-5 градуса, а дневните ще са с 2-3 градуса по-високи. В събота и неделя вятърът отново ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще има променлива облачност, без валежи. Затоплянето ще продължи. В началото на новата седмица ще бъде още по-ветровито и с по-високи дневни температури. Отново ще е с променлива облачност, почти без валежи.

Коментари