Вашите сигнали Култура

Приятни изненади в ОУ „Любен Каравелов“

Пещера. С много слънце, усмивки и приятни изненади учителите от ОУ „Любен Каравелов“ град Пещера посрещнаха своите деца и ученици след пролетната ваканция.

По време на ваканцията Гергана Воденичарова – старши учител в начален етап и Неждет Алиев – учител по физическо възпитание освежиха спортната площадка и площадката по безопасност на движението и нарисуваха на двора игри – дама, лабиринти и индийски шах.

 

Още първите ученици, които бяха дошли рано сутринта,  се изненадаха от това, което видяха. Вестта за нея бързо се разнесе и постепенно училищният ни двор започна да се пълни с ученици. Коридорите като че ли останаха празни – толкова беше тихо!         Учениците чакаха с нетърпение да чуят училищния звънец и да отидат на се порадват на игра под топлото пролетно слънце!

И дворът се напълни с деца. Но нямаше го вече безцелното тичане и хаотичните игри! Нямаше спорове за топки и агресия!

Всеки искаше да види и да поиграе на предложените им игри.

А до тях бяха техните учители, които с много търпение им обясняваха правилата на игрите.

Толкова щастие се четеше в детските очи! Но игрите са образователни. Можеш да играеш само ако имаш нужните знания. Какъв по-добър стимул да знаеш, да се учиш, да си образован!

 А учителите имат още много идеи, с които се надяват да превърнат училището в прекрасно и желано място за образование и игри!

                                                           Иванка Павлова – старши учител в начален етап

                                                           на ОУ „Любен Каравелов“ град Пещера

 

Коментари