Общество

ПРЕДИЗБОРНИ ХОРИЗОНТИ

Написано от Пещераинфо

Идат избори. Не какви да е – избори много в едно. Колкото по объркващи за хората – толкова по добри за Управляващите.

Позволете ми на мен, човека от електората, да направя моментна снимка на предизборните страсти в този толкова обикновен средно статистически град Пещера.

Та какво се наблюдава на предизборния хоризонт.

Конкретно с имена – за да няма обидени, че не са споменати….

Започвам по ред на номерата, с най –старите в Борбата- БСП

Жалко за БСП- хубави хора, ама намаляват все повече и повече. Старите стоят по листите, млади там не се допускат, но пък за сметка на това добре се договарят с опонентите за кметското кресло. След изтощително и продължително чакане Георги Петърнейчев, не пожела да спести мъките на много кандидат-мераклии за кметския стол и заяви, че няма да участва. „Ами сега”- както казваше едно усмихнато човече в едно умно предаване по телевизията. Бе изваден жокер от ръкава на другарката Младенова- Георги Козарев. Е поне е Георги. С повехнал електорат и затихващи функции като партия в града- двама-трима съветници и мерак за балотаж на мераклията за кмет.

Иде ред на Управляващите- ГЕРБ. Този път няма да се тормозят с ГЕРП, но имат доста по сериозни проблеми. Първо и немаловажно- дори и платените, за да не се публикуват проучвания показват, че Кметът не е желан особено за втори мандат. Защо ли? Лично аз съм изненадан. Толкова много, ама много проекти. Е за 4 години все не започнали, но проекти. Проекти , но не започнали…. Толкова много „Св.Константин” и толкова малко Пещера и селата. Толкова много преписки в съда….. ама незавършени. Незавършени, ама в съда. За Кмета „или добро или нищо”- в противен случай – на червеното килимче пред Секретаря на общината за отчет или донос.

Листата на ГЕРБ- тук работата е сериозна. Инчето Семерджиева толкова ги уплаши , че е желана за кмет, та се принудиха етървата и да сложат за водач ….щото и тя е Семерджиева. Но има още време – току виж Титулярката се навие да стане шеф на бъдещия Общинския съвет и оглави герберската листа. От там надолу не е интересно – „всите са млади, убави и неизвестни”, но пък редени от депутат. И един единствен „спец по изборите” забит в девета глуха, отново и пак от същия „подреждач”

Следващите в редицата мераклии за власт- ДПС. При тях всичко е ясно – дисциплина има дори и без лика на Доган на някоя ръка. Зехра Алиш пуска зет си за водач, втори- верният боец Али Чешмеджиев…а по надолу не е интересно. Тук при сериозна работа се очакват изненади- до 5 човечета в съвета. За Кмет- мерак няма, при вече ясна договорка между Варсанов и Пеевски.

Иде реч и за Войводите. Този път с чета от млади, в Борбата се хвърля Баш войводата –Стефан Балабанов. Листа – стабилна, с „убава  мома „ за селско кметство и много мерак….в очакване на резултат .

Който е отписал Атака, да си преброи пилците пак.Тук мерака на Стоилов – Пирата, трудно минава и пак за участие в кампанията момчетата в тениски черни се готвят. Поради причини от стройно организационно естество – в съвета пак поне двама атакисти ще вадят душата на кмета и с имоти ще трябва да ги облагодетелства.

За останалите мераклии за кмет с няколко думи. Харен човек Такев- ама що му трябваше  да се занимава с „минали ,бешели работи”

Филев Васил този път бързо го отказаха от кметския мерак. С Делчо листичка ще спретнат и за делчовата Елка в селска разпра ще се впуснат.

За Спартак – или добро или още по- добро.Човекът вече си е приготвил стенвестника и чака старта на кампанията.

Млад юнак с много мерак от Германия дойде, урок за избори на стари да даде. И той Георги , по поръка на Чичо Георги за кмет се стяга- гласове против Стилянчо да разтяга. No comment !

За Хамамджиевата листа – все още в градеж- с много ентусиазъм и плам, с риск от вътрешно подпалване, но нека не забавяме че пожарникарите от ГЕРБ, винаги за готови да я изгасят. Да гасят , да гасят ,

колко да гасят. Петрето няма как да го изгасят. Така, че ще им е трън в…петата

Листата на ОДС- познати бойци с нови цели. Без мерак за кметски стол. В Радилово – ябълката на раздора, с Данчо Коев опонентите ще борят.

Най – весело е както се очаква при ромите- демек „циганите”. Ромският военноначалник – Юксел , след като повсеместно възхваляваше своя кмет, няма как сега да се отметне и да се пробва, да е първия кмет от Махалата. Но пък отново с „Новото Време” листа стяга. И кой знае…То още 8 ромски листи ще има ….ама колкото повече, толкова повече.

Нещо да не пропусна значимо и някой да се сърди , че не е споменат.

А да „Сините” дето са десни, ама нещо май са на тясно. И те листа ще имат, а кмет кой ще подкрепят, ще се разбере, когато помежду си се разберат.

И не на последно място хората на Яне….не че ги има кой знае колко, но изненада подготвят и без флашки за избори се стягат.

Положението е такова , но има време до изборите- керемидите могат да се прередят.

След тази кратка, но съдържателна моментна снимка на „изборното пещерско ежедневие” един съвет- по-малко емоции …май всичко вече е решено….на една вила в добра компания….

 

П.П. Лоша реклама няма- затова  по- спокойно от прочетеното!

Всяка прилика с  лица и събития описани в материала е случайна!

 

Автор и водещ парада: Седефчо Равногорски- скрит от лоши думи хорски

Коментари