Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Над 500 българи са се заразили със салмонелоза след консумация на храна, съобщава „Телеграф“. Вестникът се позовава на данни от Центъра по биология на храните след проверка в болниците в страната. Агенцията по безопасност на храните обаче посочва по-малка цифра – 364 и подчертава, че случаите не са повече от заразените през 2018 г.

„24 часа“ цитира премиера Бойко Борисов, който вчера обяви на извънредното заседание на правителството: „Ще има дебат за размера на партийните субсидии и за какво да се харчи“. Борисов предлага партиите да агитират безплатно по БНР и БНТ преди избори. Възложено беше на финансовия министър Владислав Горанов да открие дебатите за размера на субсидията.

„24 часа“ акцентира и върху решението да има прокурор, който да разследва главния прокурор. Извънредното заседание на Министерския съвет беше именно за това – да се приемат и предложат на парламента промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Този прокурор ще има 7-годишен мандат и ще оглави Инспектората към Върховната касационна прокуратура.

„Телеграф“ разказва за отишлата си в петък Стоянка Мутафова. Вестникът припомня, че актрисата претърпя напоследък три операции и преживя два месеца в болнична обстановка. Изданието цитира нейни колеги, които се прощават с обичаната от всички Мутафова.

Източник : / БНР /

Коментари