Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

“24 часа“ разказва на първата си страница за спасена без операция жена с инсулт и разкъсана сънна артерия. 31-годишна жена от Монтана с исхемичен инсулт е спасена с интервенционално вътресъдово лечение в Клиниката по кардиология на Александровска болница, съобщават от лечебното заведение.

В края на интервенцията пациентката е успяла да раздвижи парализираната си дясна ръка. Състоянието й е било на косъм от фатално развитие с масивен кръвоизлив, допълва изданието.

“24 часа“ съобщава и за уволнената заради водната криза областна управителка на Перник Ирена Соколова. Очаква се тя да бъде официално освободена от поста на заседанието на правителството в сряда.

Робот ни сервира закуска в хотела, пише “Телеграф“ в статия за нововъведения в родните хотели. Роботът „Рууми“ денонощно обслужва клиентите, като доставя храна, напитки и различни удобства. Освен това той предлага и ескорт, като придружава гостите и ги упътва до стаите им.

Сред другите екстри, предлагани за гостите, са също осигуряване на билети за забележителности и театри, както и шумоизолирани стаи.

Източник : / БНР /

Коментари