Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

„Отпушиха концесията на летище София, Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбите срещу сделката“, съобщава „24 часа“. Подписването на договор за концесия беше блокирано близо 6 месеца, припомня вестникът. В средата на юли транспортното министерство класира на първо място консорциум „Соф Кънект“, в който са френски фонд и австрийската фирма „Щрабаг“.

„Правилата за журналисти в Закона за личните данни водят до цензура“, е мнението на Конституционния съд, цитирано от „24 часа“. Осем от 12-те съдии са обявили за противоконституционни неясни и ненужни текстове, описващи десет критерия за спазване от медиите при събиране на информация. С това решение се отменя цял член от закона, подчертава вестникът.

Водещата темата в днешния брой на „Телеграф“ е за нелегални „бардаци“, които семейства организират през интернет. Вестникът информира, че еротични масажистки, включени в бизнеса, припечелват по три хиляди лева на месец. Най-много са предложенията в разделите за компаньонки, като началните цени са 40 лева, показва проверка на екип на изданието.

Източник : / БНР /

Коментари