Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Правят промени заради тежки катастрофи с нови шофьори, съобщава на първата страница „24часа“. 42 стават часовете за кормуване от 31 в момента.

10 часа ще са за управление в градски условия с интензивен трафик. Предвиждат се задължителни 6 часа в извънградски условия, както и 2 часа за кормуване през нощта, при намалена или ограничена видимост. Часовете за теория пък от 40 стават 26.

Карат пациенти да плащат 590 лева за консумативи за хемодиализа, пише „Дума“ и допълва, че Българският пациентски форум започва петиция в подкрепа на потърпевшите.

България е сред лидерите в ЕС по употреба на антибиотици за животни, показва доклад на Европейския надзор за потребителите на ветеринарни антимикробни препарати. Темата е водеща за „Сега“. Според Асоциацията на месопреработвателите повод за тревога няма. Според лекарите обаче, ако в месото има антибиотик, съществуа риск човек да развие резистентност към медикаментите. Агенцията по храните планира да изгради информационна система за контрол на антибиотиците, използвани при селскостопанските животни.

Свинското за коледната трапеза с лев по-скъпо, отбелязва „Телеграф“. Розовият цвят на пържолите и свинското по щандовете на търговските вериги се дължи на обработката им с дезинфектант. Това разкриват пред вестника производители на свинско месо от Врачанско. В много случаи, за да остане месото със свеж цвят, производителите използват калиев перманганат, става ясно от публикацията.

Кубрат Пулев прегази Райдъл Букър, коментира на страниците си „Монитор“. Голямата звезда на България победи безапелационно американеца по точки в 10-рундов сблъсък по време на голямата галавечер във Фресно, Калифорния. С този успех Пулев защити статута си на официален претендент за титлата на Международната боксова федерация, притежание на Анди Руис, допълва „Труд“.

Източник : / БНР /

Коментари