Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Предизвикалият скандал мач между България и Англия в София и последвалите реакции са водеща тема за днешните вестници.

Расистко торнадо, пише на първата си страница “24 часа“. Изданието отбелязва разгромната загуба на националите ни с 0:6 и обобщава част от вчерашните реакции във водещата си публикация.

Заради нацистки знаци на мача с Англия България е заклеймена в цял свят, Борис Джонсън иска строги наказания за страната ни. Ще играем мач без публика плюс глоба 50 хил. франка.

“Труд“ се включва по темата със заглавие: “Премиерът: Боби – вън!, Светът: България – вън!“. Прокуратурата и ГДБОП тарашат офисите на БФС, продължава публикацията.

Премиерът Борисов подаде оставката на шефа на БФС, четем във водещата статия на “Сега“, който публикува част от първите страници на някои британски издания и отбелязва, че за първи път от десетки години България се е превърнала в негативна световна новина.

Друга водеща тема за днешните вестници е освобождаването на Джок Полфрийман от дома за настаняване на чужденци в Бусманци. МВР пусна Полфрийман, но му отне насила паспорта, съобщава “СЕГА“.

Австралиецът ще трябва да се подписва всяка седмица в полицията, уточнява “24 часа“.

Полфрийман ще остане в България до решението на ВКС, допълва по темата “Монитор“ и пише още, че освободеният снимал с телефона си общежитието и счупил апарата пред униформените.

Източник : / БНР /

Коментари