Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Делът на неплатените битови сметки расте, четем на първата страница на в. „Сега“. Задлъжнялостта на българите към банките намалява, но расте тази към фирмите за бързи кредити и за доставка на ток, вода и парно. Това показва цитиран от изданието анализ на Асоциацията на колекторските агенции в България за първите шест месеца на годината.

Длъжникът – мъж на 30 години, зодия Рак, отбелязва по темата „Труд“. Колекторски фирми издирват 570 хиляди българи, които не плащат навреме. 815 лева е средната забавена сума, уточнява вестникът.

Вместо морските обекти удариха всички сергии в държавата с нова такса от хиляда лева, пише „24 часа“. Войната на бившия вицепремиер Валери Симеонов за премахване на плажните дискотеки и магазинчета с гащи, която все още е далеч от приключване, е на път да удари масово малкия и средния бизнес у нас, допълва вестникът. Най-късно догодина всеки притежател у нас на будка за вестници или сергия за сладолед трябва да поиска от общината ново разрешение за поставяне, при което трябва да представи индивидуален проект. Такъм може да се изкара срещу сума от 500 до хиляда лева.

60 хотела със загуби от фалита на „Астрал Холидейз“, туроператорът бавил плащания по половин година, научаваме от водещата страница на „Монитор“. Браншът иска 10 милиона евро за плащане на 1500 чартъри. Вестникът цитира Калин Драганов от Асоциацията на туроператорите, според когото „Астрал Холидейз“ са бавили плащанията си към хотели по половин година.

Източник : / БНР /

Коментари