Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Премиерът Бойко Борисов в приел поканата на президента за консултативна среща в понеделник сутринта, съобщава 24 ЧАСА под заглавие „Борисов при Радев – ще мислят условия към Скопие за членството в Евросъюза“. На 17 октомври предстои Европейски съвет, на който се очаква лидерите да вземат решение за старт на преговори за членство на Северна Македония и Албания. А непосредствено преди съвета – на 14-и и 15-и октомври, е поредното заседание на съвместната българо-македонска комисия по историческите въпроси. Радев втвърди тона си след среща с българските историци по повод забуксувалата работа на комисията, отбелязва изданието.
Две забрани да напуска страната спират задействаната процедура по експулсирането на Джок Полфрийман, пише в друга статия 24 ЧАСА. С определението си за предсрочно условно освобождаване съставът на Софийския апелативен съд, воден от Калин Калпакчиев не е отменил забраната австралиецът да излиза от България. Тя е наложена от съда, издал 20-годишната му присъда. От своя страна прокуратурата е поискала от дирекция Миграция да наложи такава забрана и тя също не е отменена след предсрочното му пускане, обяснява вестникът.
До 1200 земетресения на година се регистрират на територията на България, пише ТЕЛЕГРАФ във водещата си статия като цитира сеизмолога от Института по геофизика проф. Емил Ботев. Само 2% от тях обаче са с такава сила, че земята под краката ни се разлюлява, посочва изданието
Един тон взривни вещества е имало в цеха на „Дунарит“, когато е избухнал пожарът. Това съобщи изпълнителният директор Петър Петров , който отиде до мястото на инцидента, посочва ТЕЛЕГРАФ. МВР работи по всички версии, но най-вероятно е техническа неизправност, пише вестникът.
И още една информация в ТЕЛЕГРАФ: Болничните да се анулират, ако при боледуване човек не спазва режима, назначен от лекаря, не извършва необходимите изследвания и не се яви на повторен преглед. Това са мерките, които предлагат от Сдружението на общопрактикуващите лекари в битката с фалшивите болнични.

Източник : / БНР /

Коментари