Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Случаят „Полфрийман“ и последствията след фалита на „Томас Кук“ са сред водещите теми на страниците на днешните вестници.

България иска Джок в затвора, пише на първата си страница ТРУД. Изданието съобщава за вчерашното решение на главния прокурор Сотир Цацаров да внесе искане за възобновяване на делото за предсрочното освобождаване на австралиеца. Пред ТРУД бащата на убития студент Андрей Монов – Христо Моновq казва: „Двама съдии се покриха с позор“.

Заради съмнения в независимостта на съдиите Цацаров иска ВКС да върне Полфрийман в затвора, отбелязва 24 ЧАСА във водещата си публикация.

Жалба на родителите на убития студент е на път да спре опита на Полфрийман да се отърве от килията, пише МОНИТОР по темата.

На първата си страница изданието отделя място и на другия водещ сюжет за днешниия печат – фалита на британския оператор „Томас Кук“. Според МОНИТОР 8500 туристи в българските курорти са засегнати от фалита. Хотели затварят предстрочно, може да не си вземат парите, допълва вестникът.

Фалитът на „Томас Кук“ води до срив на туризма у нас, гласи водещата публикация на СЕГА. У нас британският туроператор работи с 58 хотела и дължи около 36 милиона евро на различни обекти. Според експертите на Института за оценки и анализи в туризма загубите за българските хотели и туристически фирми се изчисляват в рамките на около 100 милиона лева, продължава статията на СЕГА.

Източник : / БНР /

Коментари