Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Пет българки са милионерки от тенис, това е водещото заглавие във в. „24 часа“. Цветана Пиронкова е спечелила над 4 497 000 долара от наградни фондове в кариерата си. Най-доброто й класиране е №31, но тя игра много сезони, посочва изданието. Повечето фенове биха се сетили за сестрите Мануела, Катерина и Магдалена Малееви, които стигнаха съответно до №3, №6 и №4 в световната ранглиста, но Магдалена е със 100 000 долара по-малко от наградни фондове, а Мануела е единствената с титла от Големия шлем на смесени двойки от US Open.

ДПС зад Хасан Азис за пети мандат в Кърджали, повечето области вече са ясни, така „24 часа“ обобщава номинациите на движението за предстоящите местни избори. Цяла седмица в сараите на „Беловодски път“ в София, където живее почетният председател на партията Ахмед Доган, върви кастинг за кандидати, отбелязва изданието. Бившият депутат Четин Казак влиза в битката за Шумен, след Европарламента Неджми Али играе за кмет на Джебел, четем в „24 часа“.

И още на предизборна тема – София е град на младите и образовани хора. Тук са най-много млади хора в България – над 50% от жителите на столицата са под 40 години. Думите са на кмета Йорданка Фандъкова при откриването на 31-вия европейски конкурс за млади учени. ГЕРБ и СДС се обявиха за пълна победа на изборите в столицата, съобщава още „24 часа“ по повод внесените документи за регистрация на двете партии в местния вот. Предизборно четем също, че актьорът Тончо Токмакчиев е подал документи в ОИК София като кандидат за кмет от Партията на зелените.

Пасторът педофил си купувал деца с дарения, съобщава на първата си страница неделният „Телеграф“. Той е ремонтирал къщите на родителите, за да си мълчат. 43-годишният Даниел Хъл обикалял с камера ромското гето „Надежда“ в Сливен и правел клипове в какви условия живеят семействата там. След това пускал кадрите в сайт за споделяне, където призовавал потребителите да пращат пари, показва проучване на „Телеграф“. С парите чужденецът помагал на ромите в гетото, срещу което получавал децата им. При акцията антимафиотите от ГДБОП намерили в жилището му да спят 6 малолетни и непълнолетни деца, четем в „Телеграф“.

Иточник : / БНР /

Коментари