Институции

Преглед на печата

На клетвата днес пред парламента новоизбраният президент Румен Радев ще покаже част от екипа си. Новият държавен глава ще произнесе програмна реч пред депутатите, пише СТАНДАРТ.

Задават се шокови фактури за ток и парно, съобщава вестник СЕГА. По-високи сметки ще получат гражданите в началото на февруари. Тогава ще излязат фактурите за ледения януари, който постави рекорд по потребление на ток. Значително по-високи в сравнение със същия месец година по-рано бяха сметките за отминалия декември – с близо 20 процента, припомня вестникът.

24 ЧАСА успокоява читателите си: Сметките за ток за декември и януари може да се разсрочват, ако клиентите го поискат. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова след заседанието на правителството в сряда. Тя се е разбрала за разсрочването с шефовете на ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN, пише 24 ЧАСА.

ТРУД допълва съобщението с информацията, че за плащането на части потребителите ще сключват индивидуални споразумения в клиентските центрове.

Вестник МОНИТОР предупреждава: Фалшиви куриерски фирми мамят българи във Великобритания, като ги зарибяват с оферти за изпращане на багаж от Острова до България, искайки им повече пари от уговореното. Измамниците, които също са българи, предлагат услугите си във Фейсбук групи. Веднъж дошли при клиента, изискват още пари "за пътни разходи". След като пратката пристигне в България, отново искат пари, за да я доставят на адреса. Така се получава тройно таксуване, пише МОНИТОР.

Източник : / БНР /

 

 

Коментари