Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Разследването на прокуратурата за шпионаж в полза на чужда държава е сред водещите теми за вестниците.

Скандалът се разраства, ДАНС забрани на ген. Решетников да влиза у нас, е водещото заглавие на „24 часа“. Председателят на движение „Русофили“ Николай Малинов е получавал пари за шпионска дейност в полза на Русия, а Леонид Решетников, който ги е давал, е със забрана да влиза в България за 10 години.

Малинов е на свобода с 50 хиляди лева гаранция, допълва „Труд“ по темата.

Омесиха „Русофили“ и Леонид Решетников с делото КТБ, пише на първата си страница „Дума“. Изданието цитира разследващите, които твърдят, че Малинов е обсъждал как оръжейният завод „Дунарит“ може да остане под контрола на Цветан Василев чрез прехвърляне на собствеността му към бизнесмена Емилиян Гебрев.

Друга водеща тема в печата е обявеният вчера от Урсула фон дер Лайен ресор на българския еврокомисар Мария Габриел. Получихме третия по бюджет ресор в Еврокомисията – иновации и младеж, четем на страниците на „24 часа“.

Мария Габриел получи европортфейл със 124 млрд. евро, отбелязва „Монитор“, като уточнява размера на общия бюджет, предвиден за иновациите и младежта в ЕС.

Мигрантите в България се увеличиха с 81,7%, съобщава „Сега“. Докато премиерът Бойко Борисов обяснява, че няма никакъв бежански натиск върху нас, защото се е разбрал с турския си колега Ердоган по въпроса, според официалната статистика на МВР нелегалните имигранти са се увеличили близо два пъти, продължава изданието. „Сега“ отбелязва, че на фона на отчетения от вътрешното ведомство ръст, центровете за бежанци у нас са почти празни.

Източник : / БНР /

Коментари