Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Пак идва жега до 36 градуса, която ще трае една седмица, пише „24 часа“. Най-горещо ще е в сряда, 21 август. Превалявания ще има чак другата неделя, прогнозират синоптиците от TV-MET. Още теми от неделния брой на „24 часа“: „Лекарка взе отпуск, за да поправи часовника на кулата в село в община Павел баня и разказ за това в кои държави вече се живее в бъдещето, България не е сред тях“.
За трите почивните дни в началото на септември, когато честваме съединението на Княжество България с Източна Румелия, се очаква 330 хиляди души да посетят курортите у нас и в съседните страни, пише „Телеграф“. В началото на септември цените у нас ще бъдат с десет на сто по-ниски, възможно е от 10 септември да станат още по-ниски. Това е казал за вестника Румен Драганов, ръководител на Института за анализи и оценки в туризма.
„Телеграф“ предупреждава за зачестили случаи на заразени с нов вирус, наречен коксаки. Лекарите я наричат и болестта на мръсните ръце. Симптомите са: висока температура и пъпки със силен сърбеж. Най-често се заразяват деца, които играят по площадките в парковете.

Източник : / БНР /

Коментари