Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

„Борисов преговаря за пренос на туркменски газ през България“ пише „24 часа“ по повод визитата на премиера и четирима министри в Туркменистан. Те ще се включат в първия по рода си Каспийски икономически форум. Руският премиер Дмитрий Медведев също ще е сред участниците, допълва вестникът. Според „Телеграф“, Борисов ще обсъжда големи икономически проекти с лидерите на държавите край Каспийско море. Форумът на 12 август, когато е Денят на Каспийско море, събира, освен каспийските държави, и лидери на заинтересовани и съседни страни, както и представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и дреги организации. Сред обсъжданите теми ще е бъдещето на петролната и газовата промишленост и енергетиката.

България има най-малко автомобили в Европейския съюз, те са и най-старите в Общността, информира „24 часа“. Данните са на Евростат за 2018 година. Близо един милион са колите у нас на възраст повече от 20 години, което е близо една четвърт от автомобилния парк в страната, показват още данните.

Над 50 игрални филма са създадени за героя Зоро, който стана на сто години, пише „Телеграф“. Автор на историята на измисления герой, защитник на бедните, е американски журналист. Ален Делон и Антонио Бандерас са сред актьорите, изиграли Зоро – облеченият изцяло в черно, с пелерина и черна маска на очите, яздещ кон млад аристократ с испански произход.

Източник : / БНР /

Коментари