Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

„Въпреки обещаните 300 лева и малко прасе – свински бунтове до Ямбол и в Мрамор“ е заглавието по темата на „24 часа“. Цитирана е лидерката на БСП Корнелия Нинова, която настоява държавата да изкупува закланите животни на пазарна цена, както и отговора на земеделския министър Десислава Танева- „Не ѝ прави чест да печели избиратели в този тежък момент“.

Няма опасност от екокастастрофа заради чумата, успокоява от страниците на вестник „Телеграф“ екоминистърът Нено Димов. Според него скоростта на решаването на проблема е гаранция за неразпространяването му. Министърът на околната среда и водите обаче признава, че изгарянето на умъртвените животни е по-добър вариант от загробването.

Кристалина Георгиева е европейският кандидат за шеф на Международния валутен фонд, отбелязват и двете издания. „24 часа“ уточнява, че тя обаче няма нужното мнозинство в Евросъюза и се чака ходът на Съединените щати. Изборът на Георгиева се смята за победа на Франция, тъй като Париж лобира за нея още от миналия месец, посочва изданието. Цитиран е и постът на Кристалина Георгиева в Туитър, в който тя специално благодари на българското правителство за подкрепата.

След удара срещу НАП започна имейл атака за кражба на пароли от банки, предупреждава от първата си страница „24 часа“. Изданието съобщава, че в съобщение измамници лъжат, че актуализират защитата на банките и крадат лични данни. Имейлът с измамата съдържа линк, водещ към сайт, през който става кражбата на пароли и потребителски имена. Засегнати са почти всички банки, информиа изданието.

184 мълнии паднаха на Балканите за 24 часа, като голяма част са над България, обобщават неделните вестници и отбелязват – бурята уби мъж до София и рани жена, улиците в няколко града бяха превърнати в реки.

Безплатна сянка до морето се получава срещу 7 бири, сочи проверка на „Телеграф“. Уточнението е, че цената на една бира стига до 5 лева. Изданието цитира официални данни от Турция, според които 1 милион българи са избрали почивката в южната ни съседка.

Източник : / БНР /

Коментари