Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Работодатели искат първите 3 дни болничен да са неплатени e водещо заглавие на вестник “Сега“. Първите три дни от болничните да не са платени предлага Асоциацията на индустриалния капитал в България. Съобщението е на председателя й Васил Весел пред Българското национално радио. Асоциацията иска у нас да се въведе т.нар. период на изчакване от няколко дни, в които болничните да не се заплащат от никого. Велев посочи, че тази практика съществува в десет европейски страни, сред които са Латвия, Швеция, Холандия и Кипър.

Апетитът за заеми се засилва, научаваме от страниците на “Монитор“. В условията на задържащи се ниски лихви и нарастване на заетостта и доходите домакинствата и предприятията продължават да проявяват висока склонност към използване на заеми за финансирането на потреблението и инвестициите. Това отчитат експертите на Българската народна банка. Наред с това е налице увеличено предлагане на заеми, като растежът на кредитите е по-ясно изразен при домакинствата.

До 40 градуса през август, после иде суха есен, четем на страниците на“24 часа“.

Последният летен месец, както беше и юли, ще е с температури над установените норми, като в повечето равнини и низини положителната аномалия за средните температури ще бъде между половин и два градуса. Валежите ще бъдат близки до нормите, като най-малко ще вали над югоизточните райони, а превишение на месечните норми са най-вероятни най-вече в централните части на страната.

Според прогнозата, публикувана от 24 часа, през повечето дни от следващата седмица ще бъде слънчево и температурите постепенно ще се повишават.

Източник : / БНР /

Коментари