Общество

Преглед на печата

Написано от Величка Ачева

Вицепрезидентът Илияна Йотова призовава в предстоящото национално преброяване да бъдат включени и българите в чужбина, пише „24 часа“. Илияна Йотова и президентът Румен Радев планират национален форум на българите в чужбина, посветен на националното ни единение. Вицепрезидентът беше гост на срещата на Асоциацията на българските училища зад граница.

„24 часа“ пише още, че учителките в Чикаго са поканили премиера Бойко Борисов, който също беше гост на срещата, да ги посети. Той е изтъкнал факта, че в десет американски щата вече има признание на езика ни в учебните програми. На срещата присъстваха министърът на образованието Красимир Вълчев и футболистът Димитър Бербатов, уточнява публикацията.

На семинар в Боровец, лекари се обявиха за изготвяне на национална диабетна програма, пише „Монитор“ в интернет страницата си. 61 процента от българите не са запознати със симптомите на диабета. За да се постигне добър контрол над заболяването е необходима добра превенция, поясниха участници в семинара.

„Телеграф“ предупреждава, че телевизионен актьор – аматьор от поредицата „София ден и нощ“ мами феновете си с диети и пари в интернет. Той помествал фалшиви спортни режими с цел печалба.

„Как се промениха рокдинозаврите от 80-те“ разказва „Труд“. В интернет страницата на изданието можете да прочетете за Джон Бон Джоуви, Аксел Роуз, Йън Гилън и още лидери на рокбанди от миналия век. Десетилетието на 80-те е определено като най-силните години в историята на рокмузиката. В духа на летните отпуски и пътувания, изданието предлага пътепис за турския курорт Газиантеп.

„Телеграф“ разказва как британец от ямайски произход и съпругата му вече 12 години живеят в българско село. Според вестника именно те са спасили загиващото селище Костур. Двамата стопанисват местния магазин. В днешния брой можете да прочетете и че във врачанско село се е заселил братовчед на актьора Шон Конъри.

Източник : / БНР /

Коментари