Общество

Преглед на печата

"Празникът на киното ни в Рим събра десетки фенове в парк въпреки жегата", съобщава "24 часа". Фестивалът бил открит с прожекция на филма "Ага" на Милко Лазаров. Както и досега, 12-тото издание на форума се организира от Българския институт за култура в Рим и от българо-италианската фондация "Феникс4 с подкрепата на Министреството на културата и под патронажа на посолството ни в италианската столица.
Институтът за пътна безопасност предоставя на общините симулатори при подготовка на шофьори, информира "Телеграф". Виртуалният инструктор следи всяко движение и прави забележки. Интелигентните машини са широко използвани в много държави.
"Джипове под прикритие ще снимат нарушители по магистралтие", пише по темата и "24 часа". Според министъра на вътрешните работи Младен Маринов, това намерение ще е част от усилията на ведомството да се намалят трагичните инциденти по пътищата. Министърът обяви, че държавата купува още камери за видеонаблюдение.
"Телеграф" представя сънародника ни Съби Атипов, който живее в Испания и организира български училища там. Три хиляди души са участвали в инициирания преди дни от него първи събор на българите, които живеят в испанската област Навара. 47-годишният ни сънародник от село Кочан живее в чужбина вече 12 години, като  през това време е основал фондация и е инициирал четири училища за българските деца, които живеят в региона.
Източник : / БНР /

Коментари