Общество

Преглед на печата

Оттеглянето на Корнелия Нинова като лидер на БСП е сред водещите теми от първите страници на изданията.

Нинова подаде оставка, предлага Кирил Добрев за временен председател, четем в "24 часа". В интервю за изданието политологът Татяна Буруджиева коментира, че оставката е мимикрия на поемане на отговорност. 

Нинова още 19 дни ще е председател на БСП – до извънредното заседание на конгреса на 16 юни, уточнява "24 часа". 

Определящият се като "ляв вестник" "Дума" цитира думите на Нинова, която казва, че "при демократичните партии и в правовите държави отговорността винаги се носи от председателя". А "Труд" съобщава по темата, че солидарно с Нинова оставка е хвърлил и председателят на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски. 

Повишаването цените на парното и топлата вода от 1 юли е сред другите водещи теми в печата. Най-голямо е поскъпването в Разград с 14,3%, а столичани ще плащат с 4,3% повече, пише "Труд". Първоначалните искания на трите ЕРП-та бяха за много по-сериозно увеличение, допълва по темата "Сега". Вестник "Земя" съобщава за вдигането на разходите със заглавие "Следизборен ценови удари". 

Гръцкото море удави нашето, четем на първа страница на "Телеграф". Съседите са свалили цените на туристическите пакети с 10-20 евро заради връщането на Турция на пазара този сезон, казва шефът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. 

Гърция цака родните хотелиери с евтини таверни и по-ниски цени на туристическите пакети това лято. Над 300-350 хиляди нашенци се очаква да изкарат лятната си отпуска някъде по гръцкото крайбрежие, продължава статията на "Телеграф". 
Източник : / БНР /

Коментари