Общество

Преглед на печата

"Пускаме тол системата през август", информира вестник "Труд", като цитира думи на премиера Бойко Борисов. Той определи този срок при инспекция на ремонтите на пътища в Южна България. "Искаме тол системата да влезе от август, но дори и да се забави с месец или два, не е фатално, загуба на пари е. Ще се опитаме дотогава с превозвачите да направим така, че да не им се отрази", заяви Борисов, цитиран от "Труд".

"40 камери над бус лентите ще ловят наглите" шофьори. Това съобщава  вестник "24 часа" и допълва, че Столичната община ще ги постави в 7-те отсечки за автобуси до края на май. Най-често бързащите шофьори карат сутрин в бус лентата на столичания бул. "Цариградско шосе", уточнява "24 часа".

"КАТ глобява с 25% повече шофьори", пише "Монитор". Изданието посочва, че Пътната полиция е съставила с една четвърт повече глоби за изминалата отчетна година в сравнение с предходната. Само за цялата 2018-а година санкциите, които служителите на МВР на пътя са съставили, са били над 1 109 000 електронни фишове и над 270 000 акта за установени административни нарушения, сочи справката. Това прави близо 1,5 млн. нарушения за година, уточнява "Монитор".

"Управляващите най-после прозряха, че "безплатното" саниране е нечестно", пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Изданието коментира, че четири години след началото на програмата за така нареченото "безплатно саниране" на старите жилищни сгради и след като в нея са налети 2 милиарда лева от парите на всички данъкоплатци у нас, някои от управляващите най-после прозряха, че тя е нечестна и в крайна сметка не е довела до сериозен резултат. Това не попречи на премиера Бойко Борисов бодро да обяви, че програмата ще продължи през следващата година, без да уточни под каква форма, допълва "Сега".

"Братовчедът Ради изкупува Банкя за премиера", пише на първата си страница вестник "Дума". Изданието обяснява, че Радослав Иванов е купил поредица имоти в Банкя, а след това ги препродавал на братовчед си Бойко Борисов, показват регистрите. Така премиерът е окрупнил владенията около къщата си, посочва "Дума".
Източник : / БНР /

Коментари