Общество

Преглед на печата

Безплатно висше образование за инженери и педагози от догодина. Това обмисля Министерството на образованието, става ясно от думите на просветния министър Красимир Вълчев, цитиран от вестник "24 часа".

По думите му, недостигът в някои инженерни специалности бил драматичен. Министърът обяви и че по-малко ученици избират да учат в чужбина.

Близо 52 600 випускници ще се явят на държавен зрелостен изпит. Първият по български е на 21 май, вторник. На 23-и е вторият задължителен.

Родители ще посещават час на класа. Това е разписано в новата стратегия на просветното министерство, става ясно от страниците на "Телеграф". Причината за проекта е лошата дисциплина в клас. Десетки преподаватели признават, че забележките в дневника отдавна не дават никакъв резултат.

"Лятото идва в неделя, дъжд на 24 май, за изборите топло" – така в заглавие "24 часа" обобщава прогнозата за времето за предстоящата седмица. Летният сезон във Варна ще бъде открит на 24 май, съобщава "Телеграф". Тогава ще бъдат разкрити първите 5 спасителни поста и 1 медицински пункт, който ще обслужва цялата Крайморска алея с реанимационен автомобил.

Документалният филм за Дядо Добри "Тихият ангел" ще кандидатства за Оскар, пише още "Телеграф". Създателите на филма започват да го представят по кинофестивали из цяла Европа. Номинацията за Оскар обаче може да се осъществи само при условие, че филмът получи подкрепа за номинация и от българската държава, уточнява изданието.
Източник : / БНР /

Коментари