Общество

Преглед на печата

"Машинният вот за евроизборите ще ни струва по 27 лева на глас". Това заявява проф. Михаил Константинов, цитиран от "Телеграф". Той е изчислил, че през 2016 година с помощта на 500 машини са били подадени 45 хил. 869 гласа или по близо 92 гласа на една машина.

По думите му, ако тази тенденция се запази, на 26 май може да очакваме 276 хил. гласа, подадени машинно. Това прави по 27 лева на глас, посочва проф. Константинов. За евровота ще бъдат използвани 3 хил. машини, които струват 7,5 млн. лева, припомня "Телеграф".

"Българите в Германия с втора църква", съобщава във водещата си публикация "24 часа". Изданието обяснява, че сънародниците ни в Хамбург вече имат собствен православен храм. Вчера, на деня на светите братя Кирил и Методий, митрополитът на Средна и Западна Европа Антоний освети църквата, която носи тяхното име.

Над 100 вярващи българи от Хамбург и околните градове присъстваха на тържествената литургия. Храмът е отстъпен на българската православна общност от протестантската църква. Това е втората църква на Българската православна църква след тази в Берлин, уточнява "24 часа".
Източник : / БНР /

Коментари