Общество

Преглед на печата

"Бойко Борисов чака оставки на трима големи в съдебната власт", пише във водещата си публикация вестник "24 часа". Изданието уточнява, че без да посочва имена министър-поредседателят е призовал или да подадат оставки, или да излязат в дълъг отпуск, докато минат проверките срещу тях за поредната серия от скандала "апартаментгейт". Минути преди това главният прокурор е наредил проверка на имуществото на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, на сина на шефа на националоното следствие Борислав Сарафов и на жената на председателя на ВКС Лозан Панов – Елисавета Панова заради сключени от тях имотни сделки, допълва "24 часа".

"Премиерът бесен за апартаментите на греха", пише в заглавие вестник "Труд". Изданието посочва, че президентът Румен Радев е снел доверието си от Пламен Георгиев заради скандала. 

"Имотният скандал премина в остра политическа фаза", отбелязва вестник "Сега". Изданието коментира, че скандалът с евтини апартаменти за хора от властта продължава да се разраства и заплашва да предизвика нови, тежки трусове в политиката и в държавната власт. Заради силния обществен отзвук различните политически сили опитват да извлекат максимални дивиденти, като вадят нови и нови случаи. Премиерът Борисов опита да направи Голям шлем, за да тушира негативните ефекти за управлението на ГЕРБ, допълва "Сега".

И името на министъра на туризма Николина Ангелкова изплува в скандала с евтините апартаментите, пише вестник "Дума". "Оказва се, че през последните 10 години тя се е сдобила с 4 имота, чийто цени са под пазарните. За всички тях тя дава обяснение, че са дарение от роднини", посочва изданието

"Пет сигнала на ден подават недоволни пациенти", пише "Монитор". Оказва се обаче, че в повечето случаи гражданите не са наясно къде да подадат жалбите си и искат от пациентската ни асоциация да извърши проверки и да санкционира виновните. Това посочва адвокат Пламен Таушанов, цитиран от вестника. Като най-сериозни той посочи обажданията за неадекватно оказана спешна помощ от спешни екипи. Не са малко и случаите на неадекватна диагностика на пациента, която му е поставена в спешното отделение, допълва Таушанов.
Източник : / БНР /

Коментари