Общество

Преглед на печата

ГЕРБ се уплаши от сблъсък с хазартния бизнес, гласи челният материал на "Сега". Според него се очертава напрежение между партньорите в управляващата коалиция, тъй като партията на Борисов и Цветанов блокира законопроекта на патриотите за ограничаване на рекламите на игрите на късмета. Проверка на вестника показала, че патриотите настояват промените по идея на Валери Симеонов да се включат в дневния ред на парламента, но от ГЕРБ смятат темата за деликатна и не искат да я повдигат преди избори.

Оставките в ГЕРБ са израз на морален стандарт в партията, казва заместник-председателя й Цветан Цветанов в интервю за "Труд". Напусналият парламента, след като стана ясно, че е купил луксозен апартамент на занижени цени, Цветанов заявява, че сега има повече хъс и време за работа със структурите в страната. По-голямата част от разговора е посветена на предстоящите евроизбори, като според Цветанов националпопулистите могат да вкарат Европейския съюз в пълен хаос.

Партията – това е кой? – пита "Сега" във фейлетон на последната си страница, посветен на Цветанов. Цитирано е изказване, че няма кой да го накаже в ГЕРБ.

Не искам да сте кучки, а да сме добронамерени, цитира "24 часа" изказването на Бойко Борисов при вчерашното обявяване на евролистата на ГЕРБ и СДС, водена от еврокомисаря Мария Габриел. На страниците на вестника намираме и интервю с бившия парламентарен председател Александър Йорданов, който влезе в листата от квотата на СДС и обявява, че наблюдава с тревога "рекомунизацията на БСП" и оценява факта, че вече 10 години ГЕРБ и Бойко Борисов не допускат социалистите до властта.

Според главния редактор на вестника Борислав Зюмбюлев СДС са излезли "най-умни измежду умните и красивите", а борбата на т. нар. десни е кой обича повече фондация "Конрад Аденауер", а не за спасяването на Европа.

"Аферим, дипломацио", е озаглавен коментар в опозиционния "Дума" относно изказването на турския външен министър, че Анкара се е намесила в приемането на промени в българския Закон за вероизповеданията. Когато дипломацията е дипломация на навеждането, резултатите няма как да са различни, смята авторката. Ще се извини ли Анкара на София? Не го направи за Берлин, изтъква кореспондентът на "24 часа" в Германия Капка Тодорова. Според нея страната ни не може да направи много, защото споделя мнението на Германия, че "с Турция е по-добре да се поддържа диалог".

1 април – Ден за тестове в МВР, е озаглавен коментар на "Труд" относното предстоящото днес изпробване на сиренната система в София и други градове. Авторът Цветан Гемишев предлага в наредбата тази дата да се фиксира и тя да стане професионален празник – Ден на всички служители от държавната администрация, лишени от чувство за хумор. 
Източник : / БНР /

Коментари