Общество

Преглед на печата

Скандалът с апартаментите на властта продължава да е сред водещите теми.

НАП и Антикорупционната комисия внезапно решиха да разровят „от игла до конец“ луксозните апартаменти на властта, купени от строителната фирма „Артекс“ на значително по-ниски цени, четем на първа страница на „Сега“. След около месец ще има резултат от проверката на КПКОНПИ, а анализът на НАП ще е готов до две седмици.

Войната Борисов-Цветанов на 1 апартамент разстояние, пише „24 часа“, който информира, че по обед Изпълнителната комисия на ГЕРБ се събира за най-тежкото заседание.

А вестник „Земя“ цитира вчерашния коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова: Цветанов си отива, моделът остава. Соцлидерката описва управлението на ГЕРБ като корупция, рекет и лобизъм.

Декларациите на „спящи“ фирми пак задръстиха Търговския регистър, е водещо заглавие в „Сега“. До 31 март през Агенцията по вписванията трябва да минат поне 10 000 управители на дружества и десетки хиляди НПО. Това се случва за втора поредна година, без да има смислено обяснение защо се налага този тормоз. Както обикновено, натоварването е най-голямо в столицата, отбелязва вестникът.

„Труд“ е избрал за първата си страница цитат от вицепремиера Красимир Каракачанов, който казва: Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях. Каракачанов организира вчера кръгла маса за циганизацията на България. Вицепремиерът настоя за акцент върху социализацията и приобщаването на ромите към законовите норми в България, образованието да стане задължително, да се премахнат гетата и да се увеличи контролът, така че да не се допускат незаконни строежи.

Предизборно разсрочват 45 милиона лева за дългове, пише на първата си страница вестник „Дума“. Сумата е от неплатени данъци върху получените за последните 5 години субсидии от тютюнджиите, уточнява вестникът.

По петима шофьори на ден са били глобявани заради износени гуми, с които са шофирали през зимата, научаваме от „Монитор“, който се позовава на данни на „Националната полиция“. Според цифрите за зимния период , в който Пътната полиция е следила за каране с гуми, които са с не по-малко от 4 милиметра грайфер, със санкции от поне по 50 лева са се сдобили 613 души в цялата страна.
Източник : / БНР /

Коментари