Общество

Преглед на печата

Тема на неделните вестници са уволненията заради хаоса с електронните винетки в първите дни на новата година. С постовете си се разделиха двама ръководители в Агенция "Пътна инфраструктура" и съветник на регионалния министър. Санкционирана ще бъде и фирмата-изпълнител на тол системата, съобщава "24 часа". Фирмата е трябвало да монтира апарати за самотаксуване за електронни винетки на граничните пунктове до 31 декември, но това не се е случило.

В следващите две-три седмици в някои области на страната може да се стигне до грипна епидемия, съобщава вестник "Телеграф", цитирайки държавния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Симптомите на грипа са отпадналост, висока температура, кашлица, главоболие. Д-р Кунчев припомня, че антибиотикът не лекува вирусни инфекции.

Северна Корея ще приеме първата организирана туристическа група от България през април тази година, съобщава "24 часа". Между 15 и 20 души ще кацнат в Пхенян тъкмо навреме, за да се включат в масовите празненства по случай 107-ия рожден ден на Великия вожд Ким Ир Сен. На територията на Северна Корея  групата трябва да се движи винаги заедно, придружена от местни ексурзоводи, които казват къде може да се снима, допълва изданието.

Йоана смени личното име Иванка, което бе едно от традиционните през миналия век, информира "24 часа". Все по-често Катя вече е Кейтлин. Никола е предпочитан пред Николай. Родителите са повлияни от имената на герои от сериали, шоу звезди, спортисти, пише още вестникът. Най-масовите женски имена са Виктория, Никол и Мария, а Георги и Александър държат лидерството при мъжете.
Източник : / БНР /

Коментари