Общество

Преглед на печата

Мандарините са обработени с гланц, но били безвредни, според "24 часа". Целта била да се запазят свежи и да не гният. Все пак преди ядене е добре да се измият с четка и сапун.
Книги и тигани са най-нежеланите подаръци, информира "Телеграф". В интернет има борса за нежелани подаръци, паричка от коледна питка се предлага за 20 лева. Предлагат се и порцеланови сервизи. "Телеграф" припомня да внимаваме какъв алкохол ще пием в новогодишната нощ. Най-често се фалшифицират водката и ракията. Двата вида алкохол се правят най-лесно в нелегалните работилници, разположени в гаражи и масово са включени в предлаганите от заведенията куверти за посрещане на Нова година.
Почивката в Слънчев бряг ще ви излезе по-евтино, ако я купите в чужбина, пише "Монитор". По-евтино е и да резервираш в Германия обиколка на Съединените щати. Според специалисти от туристическия бранш тези оферти са по-изгодни, защото Великобритания и Германия са по-големи пазари от нашия.
"24 часа" предлага различни прогнози за идващата 2019 година. Финансистът Емил Хърсев заявява: "Световна криза няма да има, но не чакайте и голям разцвет". Социологът Живко Георгиев очаква на евроизборите ГЕРБ и БСП да са с почти равни шансове. Според астрологичната прогноза държавата укрепва, но 2019 година ще започне с напрежение.
"Монитор" цитира финансисти от Европейската централна банка и банка JPMorgan, които казват, че през 2019-а световната икономика ще се забави. Според тях котировките на петрола ще са в рамките на 73 долара за барел. ЕЦБ е категорична, че основните цени в еврозоната ще продължат да нарастват. 

Източник : / БНР /

Коментари