Общество

Преглед на печата

Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия е една от водещите теми на днешните вестници. 24 часа цитира в заглавие думите на премиера Бойто Борисов, че само миграцията може да потопи региона. Балканите трябва да са един отбор и в енергийните проекти, и в инфраструктурата, подчерта още премиерът. През август ще е готов обходният път на Габрово към Шипка, по който има виадукти и 500 м тунел, стана ясно още от думите на премиера Борисов. През 2019 г. се пуска документацията и за изграждането на самия тунел под Шипка, допълва изданието.

Телеграф акцентира върху решението на четирите страни да се кандидатират за европейското пъревнство по футбол през 2028 г. На срещата в Белград беше решено още да се създаде комисия за подготовка на общата кандидатура за Мондиала през 2030 г.

45 000 българи ще пътуват за коледните празници в Гърция, Сърбия, Македония или Румъния, съобщава Телеграф, цитирайки данни на Инситута за анализи и оценки в туризма. Най-предпочитана дестинация за празника е Гърция. От Института са пресметнали, че тридневният пакет за Коледа струва средно 270 лв. на човек.

Световноизвестната оперна прима Соня Йончева ще се включи със специално послание към всички зрители на новогодишния концерт на БНТ, съобщава 24 часа. Освен нея с предварително заснети видеообръщения ще се включат и други популярни лица, сред които писателят Георги Господинов, волейболистът Владимир Николов, актьорите Теодора Духовникова и Велислав Павлов, цигуларят Веско Ешкенази. Спектакълът "Сцена под звездите" ще се излъчва на живо от 22 ч. по БНТ 1 и БНТ 4.

Източник : / БНР /

Коментари