Общество

Преглед на печата

Една от водещите теми за вестниците в неделя е убийството на 40-годишната Десислава Стоянова от карловската бригада и по-точно обвиненият за него бивш военнослужещ. А именно  Светослав Каменов – „един от ранените в Кербала“, изтъква вестник „24 часа“. „Герой от Кербала убил рейнджърката за пари“ – „мотивът не е ревност“, подчертава вестник „Телеграф“. „Скарали се за ремонт на нейната кола“, допълват от „24 часа“.

Изданието поставят акцент и върху третия мандат на Сергей Станишев като лидер на Партията на европейските социалисти. „За 3-и път Станишев оглави левите в Европа, ще постави рекорд с 10 години начало“, пише „24 часа“. Премиерът Бойко Борисов „поздрави Станишев за преизбирането му за лидер на ПЕС“, информира пък „Телеграф“. Вестникът помества материал, посветен на изказването на вицепрезидентът на ЕК Франс Тимерманс, че „България е готова за Шенген“.

„София може да няма море, но 326 яхти са регистрирани“ в града, четем на чело на вестник „24 часа“. Според справка, направена от изданието, в столицата две или три са „най-големите регистрирани яхти“ като „за всяка една от тях собствениците дължат по 400-460 лева“.  „Данъкът за джетовете е по 100 лева, а на скутерите – по 2,70 на киловат“, допълва вестникът.

„Чувалът на Дядо Коледа тежи 840 хиляди тона“, за да има играчки за всяко дете, изчисляват пък от вестник „Телеграф“. А „един от любимите подаръци на възрастните са екскурзиите“, допълва изданието и дава подробности за предпочитаните дестинации за Нова Година у нас и в чужбина. На страниците на вестника откриваме и проучване, според което „елените не виждат червения нос на Рудолф“, тъй като „зрението им не различава червения цвят“.
Източник : / БНР /

Коментари