Общество

Преглед на печата

"Барбалов фаворит за транспорта на София", информира Труд. Всекиднвеникът посочва, че заместник-кметът  по финансите и здравеопазването Дончо Барбалов вероятно ще поеме и трети ресор – транспорт. Той е сред фаворитите  да заеме мястото на подалия  оставка Евгени Крусев. Труд е научил, че е било спрягано името и на заместник-председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков, който не е отрекъл информацията.
"22 нови сензора ще мерят въздуха в София, билетът левче по-начесто", съобщава 24 часа. С тях общината ще изгради своя система за мониторинг, която ще допълни 4-те станции на Изпълнителната агенция по околна среда. На публична платформа всеки в реално време ще може да види данните. Това съобщиха общински съветници от ГЕРБ в отговор на исканията на протестиращите срещу мръсния въздух вчера. Промяна на механизма за пускане на зелен билет за градски транспорт от 1 лев, която да го направи по-гъвкав, обеща шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков.  Над 74 000 софиянци са пътували във вторник с билета за левче, допълва 24 часа.
"Оградата с Турция отново падна", пише Дума. Изданието посочва, че това е станало ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи от депутата от БСП Николай Цонков. Кадрите са от 4 декември. Падналата ограда е на 12 км от Малко Търново, в местността Дълбокия дол, уточнява изданието.
"Хазаите на ексминистър Нанков ударно печелят европроекти", пише в заглавие Сега. Изданието коментира, че жилищната ситуация на бившия министър и настоящ зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков се е оказала доста заплетена и със сериозни бизнес нюанси. При преглеждането на имуществените декларации на властта Сега е открил, че Нанков досущ като финансовия си колега Владислав Горанов е подслонен в чуждо жилище, за което не плаща наем. В отговор на въпросите на вестника заместник- министърът е обяснил, че от 2011 г. до момента обитава 1/3 от апартамент в столицата, който е собственост на дългогодишна семейна приятелка – Тодорка Сотирова. В замяна Сотирова ползвала безвъзмездно бащината къща на Нанков в Априлци, отбелязва Сега.
Източник : / БНР /

Коментари