Общество

Преглед на печата

В интервю за вестник "24 часа" Симеон Сакскобургготски заявява, че е по-добре да има правителство на малцинството и премиерът Бойко Борисов да довърши мандата си. Той смята, че е положително за България да има завършен втори мандат дори с подкрепа от различни политически сили, но в името на ясни приоритети. Сакскобургготски  смята, че със завършването на мандата на правителството ще има приемственост и перспектива за по-трайни инвестиции, посочва "24 часа".

 "80 на сто подкрепят протестите у нас", пише вестник "Дума". Макар и да не участват активно в протестите, голяма част от обществото подкрепя подобни акции, показват данните на "Маркет линкс". "Може да се прогнозира, че българските граждани в момента са в ситуация да очакват предсрочни избори, защото недоволството и неудовлетвореността от това как се развива държавата вече е много високо. В момента хората като цяло са неудовлетворени от жизнения си стандарт, тълкуват от социологическата агенция, цитирани от "Дума".

На евровота догодина ни очакват големи изненади, прогнозира политологът Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд", пише "24 часа". 1 милион и 800 хиляди ще гласуват на изборите през май, като няма да има битка на послания, а на изборни технологии, коментира още експертът.

 "МВР пуска тайни мощни коли да снимат агресивни водачи", съобщава на първата си страница вестник "Сега".  Това са част от мерките, приети на последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата. Тя е междуведомствен орган, в който по правило участват представители на много министерства на ниво зам.-министри, няколко обществени организации. Неин председател е вътрешният министър. Предлага се още наказанията през почивните дни да са двойно по-тежки, а водачите с нарушения на завой да държат наново изпит, допълва "Сега".

"Цената на шарана достигна 8 лева за кг на дребно дни преди Никулден", информира вестник "Труд". Експерти съветват потребителите да не купуват риба от багажника на автомобил. По думите им всяка касетка на пазара трябва да е с етикет, на който да пише произхода на рибата и датата на улов, подчертава всекидневникът.
Източник : / БНР /

Коментари