Общество

Преглед на печата

"Бизнесът обеща двуцифрен ръст на заплатите", съобщава вестник "24 часа". След среща на представители на бизнеса с премиера Бойко Борисов стана ясно, че средната заплата ще продължи да се вдига и ръстът ѝ през 2019 г. ще е поне двуцифрен.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев подчерта, че ще растат заплатите на специалистите и служителите с добри знания и умения. Като основен проблем пред по-значителен ръст на възнагражденията у нас бизнесът вижда образованието и уменията на служителите, посочва "24 часа".

"Бизнесът изригна срещу протестите. Синдикатите им пригласят, а Борисов натиска работодателите предизборно да вдигат заплатите", пише в заглавие  вестник "Дума". Изданието коментира, че за пореден път представители на работодателските организации са застанали на страната на правителството и са нападнали протестиращите срещу кабинета. "Протестите са недопустими! Не може улицата да диктува какво да става в държавата", възмущава се Кирил Домусчиев, цитиран от "Дума".

"Депутатите зорлем избраха нов вицепремиер", пише вестник "Сега". Изданието коментира, че под строй и в отсъствието на премиера Бойко Борисов депутатите от ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и "Воля" приеха оставката на Валери Симеонов и избраха на негово място началника на кабинета му Марияна Николова и закрепиха коалицията. Въпреки че досега беше шеф на кабинета на Симеонов, Николова поиска време, за да се запознае с работата, която трябва да върши. Тя дори не знае ще запази ли ресорите на бившия вицепремиер, отбелязва "Сега".

"Графа" готов за трамвая" – пише вестник "Труд". Изданието обяснява, че ремонтът по трамвайното трасе на емблематичната софийска улица ще бъде завършен до 30 ноември. Това е съобщила фирмата изпълнител "Джи Пи Груп" пред комисията по архитектура в Столичния общински съвет. Оттам са казали още, че 85% от дейностите по ремонта са вече финализирани. Готов е участъкът между площадите "Гарибалди" и "Славейков", но работата по самите площади продължава, отбелязва "Труд".
Източник : / БНР /

Коментари