Общество

Преглед на печата

Четири милиметра грайфер стигат, за да не ви глобят за липса на зимни гуми, пише на първата си страница 24 часа. Вестникът започва водещата си статия с цитат от Закона за движение по пътищата, където пише, че от 15 ноември до 1 март движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия. Глобата за по-малък грайфер от 4 милиметра е 50 лева.

Според „24 часа“ напоследък са се появили подвеждащи съобщения какви трябва да са гумите. Заради очакваните снеговалежи шофьорите масово сменят гумите си, заради което някои сервизи са преминали на денонощен режим на работа.

70 лева такса, ако караш без винетка, четем на заглавната страница на „Телеграф“. Шофирането по платените пътища през уикенда ще ни струва десетачка, продължава вестникът. Изданието уточнява, че според предложение на регионалното министерство 70 лева компенсаторна такса ще плащат водачите на леки автомобили, които карат без електронна винетка от 1 януари догодина. Таксата ще се събира при установяване на нарушението. Проектът е пуснат за обществено обсъждане.
Източник : / БНР /

Коментари