Общество

Преглед на печата

Според Стандарт, партиите обсъждат три сценария за избори. Възможен е вот през март, май или ноември. Анализът е на екип на вестника. По повод протестите срещу високите цени на горивата, Стандарт пише "Горивата са скъпи за джоба ни, но не и за пазара. Недоволството не трябва да е срещу цените, а за по-високи заплати, защото с доходите си българите могат да си купят най-малко бензин в света. От газовата и петролна асоциация подчертават, че ако правителството окаже натиск за намаляване на цените на горивата, тогава ще се получи картел. 

Водещото заглавие на Дума по повод протестите за по-висок стандарт на живот е "За властта протестите са на лумпени и мутри". Депутатът от ГЕРБ Тома Биков твърди, че криминални лица са организатори на недоволството. Труд цитира думи на премиера от интервюто му в бТВ "Няма причина да се плаша от протестите". Вестникът помества, със съкращения, акценти от телевизионното участие на Бойко Борисов. 24 часа също цитира Борисов "Рокади в кабинета ще има, просто сега не е моментът да ги правя".

"Кабинетът планира и такси за преминаване по мостове и тунели", информира Сега на първа страница. С нова наредба се определят правила за плащане по пътища, дадени на концесия. До този момент такса се плаща единствено за преминаване по Дунав мост.

"Зимата отвява 2 000 лева от джоба ни", са изчислили от Монитор. Най-скъпо е да се греем с ток. За отопление харчим най-малко хиляда лева, а за дебели дрехи – минимум 200 лева, пояснява вестникът.

Делото за двете жертви на "Алабин" скандално рухна в съда, пише Сега. 12 години след като срутила се сграда затрупа и уби две жени, подсъдимите са оправдани на първа инстанция. Водещата тема на Телеграф е "Мафията покри двойното убийство на "Алабин" след 12 години ходене по мъките. Вестникът допълва, цитирам, "Съдът на олигархията оневини касиера на Командира Иван Костов Георги Кирчев". Кирчев и съпругата му купили рухналата сграда с кредит от КТБ. Монитор уточнява, че и двете страни по делото ще обжалват решението. Коментарът на Земя по темата е озаглавен "Темида се изгуби на "Алабин". 24 часа цитираедна от майките на смазаните две млади жени "Оневиниха всички и пас убиха нас и момичетата ни".

Труд информира, че ще предложим Желязната църква в Истанбул да влезе в списъка на ЮНЕСКО за културното наследство.
Източник : / БНР /

Коментари