Общество

Преглед на печата

"България на протест срещу бедността", е едно от заглавията на първа страница на "Земя". Вестникът цитира лидера на БСП Корнелия Нинова "Ще им се наложи да чуят гласа на хората". На първа страница е поместено и изявлението на президента Румен Радев в навечерието на 29-та годишнина от началото на прехода, озаглавено" Демокрацията е критично застрашена".

"Дума" също извежда на първа страница вчерашните протести."България под блокада заради високите цени на горивата и бедността; БСП подкрепи недоволстващите"". "Бунтът на шофьорите блокира България", е водещото заглавие на "Сега". Единствената реакция на управляващите бе да пратят жандармерията, допълва вестникът.

Застраховката "Гражданска отговорност" е поскъпнала с 80 лева за три месеца, изчислява "Монитор". Решението на Върховния касационен съд за увеличен кръг от хора, които могат да искат обезщетение, е основната причина, коментира вестникът и допълва, че в цялата страна е имало протести срещу цените на горивата.

БСП срещу строителите на пътища у нас, те пък ще търсят ОЛАФ и така ще опровергават лъжи, информира "24 часа". От строителния бранш поискаха извинение от социалистите и заплашила с протест, ако не го получат. БСП изпраща свои депутати да проверяват качеството на построените у нас пътища, пише вестникът. Според пътищарите, цитирани от "Труд", БСП трупа политически дивиденти на гърба на строителите.

До 2023 година най-търсените кадри ще са шивачки, шофьори и продавачи, информира "24 часа". Няма да достигат 500 хиляди работещи в следващите пет години. Задължително изискване за наемане на работа ще е добро владеене на български език, информира изданието.

Националната електрическа компания затъва с нови 62 милиона и 400 хиляди лева, пише "Сега". Раздадените от Българския енергиен холдинг заеми гонят три милиарда, печалбата на АЕЦ Козлодуй расте с почти 70 на сто. Цитирани са данни към края на септември.

"Случаят с отровния спанак е прецедент", уверява, в интервю за "Монитор" д-р Кремена Стоева от Агенцията за безопасност на храните.

"Труд" помества на първа страница снимка на президента Румен Радев и американския президент Доналд Тръмп. Те бяха заедно на церемония по отбелязване на 100 години от края на Първата световна война в Париж. "Имам снимка! Разговарях с Тръмп" е заглавието на снимката.

Софийския университет и Народния театър дължат на столичната община милиони левове за такса "смет", е водещата тема на "Телеграф". БНР пет години не е плащало за боклука, а пловдивският панаир е с рекорден борч към общината, пише още в статията.
Източник : / БНР /

Коментари